Louis Nielsen_Aase

Syns- og sundhedstjek reddede Aases syn

Chefoptiker Lise Lønstrup hjalp Aase Munch Lassen direkte til øjenlægen efter at have opdaget blødninger i hendes højre øje.

Aase Munch Lassen fra Horsens havde egentlig ingen anelse om, at noget skulle være galt, da hun 11. juni i år gik ind til Louis Nielsen i Horsens. Det var første gang, at hun besøgte butikken, og årsagen var, at hun havde hørt om Louis Nielsens nye syns- og sundhedstjek, KompletSyn, hvor der bliver taget foto af nethinden i øjet og målt tryk i øjnene. Disse ekstra undersøgelser kan være med til at afsløre tegn på sygdomme som grøn stær, AMD (populært kaldet øjenforkalkning), forhøjet blodtryk og diabetes.

– Jeg tænkte, at det ville være meget godt at få lavet sådan et tjek, fortæller Aase Munch Lassen.

I forbindelse med undersøgelsen fortalte hun chefoptiker Lise Lønstrup, at hun godt nok de seneste dage havde oplevet en sort eller grå plet for det højre øje.

– Da jeg kiggede på billedet af Aases nethinde i højre øje, forstod jeg med det samme, hvad årsagen var. Der var meget tydelige tegn på billedet på en blødning i øjet.

Kørt på sygehuset
Resolut tog Lise Lønstrup helt bogstaveligt talt Aase Munch Lassen under armen og gik personligt med hende direkte til den nærmeste øjenlæge, som imidlertid afviste at kigge på Aase Munch Lassen akut. Sagens alvor taget i betragtning gav Lise Lønstrup imidlertid ikke op og fandt en anden øjenlæge, som indvilgede i at se Aase Munch Lassen med det samme.

– Efter et hurtigt kig sendte øjenlægen Aase med ambulance direkte til øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital, hvor lægerne ganske rigtigt konstaterede en lomme med blod på nethinden i højre øje.

De følgende par måneder var Aase Munch Lassen igennem et behandlingsforløb, hvor hun blandt andet blev laserbehandlet på øjet for at fjerne så meget som muligt af det arvæv, som blødningen havde medført.

– Jeg er meget taknemmelig for den hjælp, jeg har fået af Lise og de dygtige læger. Den seneste kontrol viste, at mit afstandssyn på øjet er tæt på at være normalt. Den eneste rest af symptomer er, at jeg stadig kan fornemme en grå skygge ved øjet, men det lever jeg fint med. Jeg kan læse og i øvrigt se alt det, jeg har brug for at se, og jeg er meget glad for at være kommet så langt efter det, der skete, siger Aase Munch Lassen.

Takkede med tærte
Hun var ikke mindst meget glad for den resolutte og personlige behandling, som chefoptiker Lise Lønstrup gav hende.

– Man bliver jo forskrækket, lige når sådan noget bliver opdaget, men Lises hurtige og personlige indsats for at få mig i behandling med det samme beroligede mig og var en stor hjælp, fortæller Aase Munch Lassen, som efterfølgende har været inde i Louis Nielsen butikken med den største jordbærtærte, hun kunne opdrive i Horsens, for at sige tak.

Lægerne på øjenafdelingen i Aarhus har ikke været i stand til at sige noget om årsagen til blødningen i øjet.

– Det er noget, der kan ske igen. Det kan også være, at jeg aldrig mærker mere til det. De ved det ikke, men kan jeg have det, som jeg har nu, klager jeg ikke, siger Aase Munch Lassen, som endnu mangler en sidste kontrol på universitetshospitalet, før hun er færdig med behandlingsforløbet.

Book en synstest