MadsNygaard4

Synstest med sundhedstjek bidrog til at finde blodpropper og hjernetumorer

Siden foråret har Louis Nielsens KompletSyn afsløret op mod 60 tilfælde af alvorlige øjensygdomme. Mange af tilfældene er grøn stær, og øjenforkalkning, men også blodpropper i øjnene, cancer og to tilfælde af hjernetumorer er blevet opdaget med sundhedstjekket.

Siden Louis Nielsen i foråret lancerede den nye synstest med sundhedstjek, KompletSyn, har optikerkæden i snart 60 tilfælde bidraget til at opdage alvorlige øjensygdomme hos kunder. I fire tilfælde har KompletSyn formentlig bidraget til at redde liv.

– Som optiker er det vel noget af det største, man overhovedet kan være med til, at bidrage til at redde folks syn og helbred, siger Mads Nygaard, der er administrerende direktør i Louis Nielsen og selv har en baggrund som optiker.

De næsten 60 sager drejer sig om mange tilfælde af grøn stær, en del tilfælde af AMD (øjenforkalkning), og nogle tilfælde af blodpropper i øjnene. Dertil kommer to tilfælde af cancer og to tilfælde af hjernetumor.

Nethindefotos og trykmåling
KompletSyn tjekket omfatter, at kunderne som en del af den normale synstest også får taget fotos af nethinderne i øjnene, ligesom alle kunder over 40 får målt trykket i øjnene. Louis Nielsens ambition med de to ekstra rutinetjek, når kunderne alligevel kommer for at få tjekket synet, er at gøre en forskel for folkesundheden i Danmark.

– Øjensygdomme som grøn stær og AMD (øjenforkalkning) kommer i mange tilfælde snigende uden egentlige symptomer, og derfor er det en god idé at blive tjekket regelmæssigt. Derved kan symptomerne fanges så tidligt som muligt, så skaderne begrænses, siger Mads Nygaard.

Book en synstest